Tjänster och priser
epassi friskvård, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte

Way Of Lifes tjänster

Jag har flertalet örtkurser samt olika upplägg för hälsorådgivning och skriver dessutom en blogg med artiklar och tips om hur du kan leva ett mer hälsosamt liv.

Mig finner du i "Vita Villan" i centrala Mölnlycke, bara ett stenkast från Göteborg (ca 10 min bil- eller bussresa).

  Örtvandringarna hålls framförallt runt natursköna Råda Säteri i Mölnlycke. 

Flätad korg av trä på en altan av trä fylld med blommor av rödklöver. Brevdvid korgen syns kvinnas fötter med en tatuering på foten och benet. Kvinnan tar bilden ovanfrån

Vad jag erbjuder

Digitalt möte eller telefonsamtal

Om du inte kan ta dig till Mölnlycke kan vi anordna en digital hälsorådgivning eller via telefonen. Det ultimata är ju att mötas personligen men det är inte alltid möjligt varpå ett digitalt möte är ett fint alternativ. Det blir inte bra för någon att skjuta upp på att förbättra sin hälsa. Maila eller ring vid intresse.

Individuell hälsorådgivning


(inkl. kostrådgivning)

Första mötet 90 min - 1000 kr


60 min - 795 kr

30 min - 450 kr


Paketpris: 3 gånger - 2370 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)


Erbjudande!

15% rabatt under januari och februari!


60 min - 675 kr

90 min - 850 kr 

Jag erbjuder hälsorådgivning, inklusive kostrådgivning, där vi tillsammans sätter realistiska mål individuellt anpassat för att du ska kunna uppnå en hälsosammare livsstil. Inga redan satta kostscheman eller program. Du är den som ska genomföra förändringarna och behöver därför vara högst involverad i besluten om vad som fungerar i just ditt liv. Jag guidar jag dig till vad som kan vara faktorer som behöver ändras, hur de förändringarna kan se ut och ske samt hur du genom delmål kan nå dina huvudmål. 

 

Under en hälsokonsultation går vi igenom alla delar av hälsa; kost, fysisk aktivitet, sömn, stress och så vidare. Var vi behöver lägga mest tyngdpunkt är individuellt för varje person. Jag anser att alla delar behöver prioriteras eftersom allt hänger ihop. Det är min uppgift och mitt mål att belysa dessa och att vi tillsammans hittar lösningar för att komma framåt.


Eftersom jag också är örtkännare finns möjligheten för dig att få rådgivning gällande hälsostärkande örter som kan hjälpa dig att nå dina mål. 


Innan mötet skickar jag ett formulär till dig angående vad du vill uppnå samt ditt nuvarande hälsotillstånd. Här finns frågor rörande din nuvarande kost, fysisk aktivitet, sömn, stress, socialt liv samt andra punkter. Den vill jag att du fyller i innan du kommer till mig och skickar tillbaka, så att jag har möjlighet att gå igenom det innan vårt första möte. På så sätt kan vi vara så effektiva som möjligt under vår träff.

Kostrådgivning

Första mötet 90 min - 1000 kr


60 min - 795 kr

30 min - 450 kr


Paketpris: 3 gånger - 2370 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)

Erbjudande!

15% rabatt under januari och februari!


60 min - 676 kr

90 min - 850 kr 

Kostrådgivning där vi går igenom din kost, vanor, funderingar och förbättringsmöjligheter. Du får inga redan färdigt satta scheman utan tillsammans finner vi lösningar som passar dig, i ditt liv. Kosten är viktig för din hälsa men den är inte allt, så fundera på om du bör ha en hälsorådgivning istället. Vissa behöver dock mestadels hjälp med kosten och vi kan istället enbart fokusera på den under samtalet. 


Vill du finns också möjligheten att få rådgivning om vilka örter vi kan använda för att stärka din hälsa.


Innan vi träffas skickar jag ett formulär till dig angående vad du vill uppnå samt din nuvarande kosthållning. Den vill jag att du fyller i innan du kommer till mig och skickar tillbaka, så att jag har möjlighet att gå igenom det innan vårt första möte. På så sätt kan vi vara så effektiva som möjligt under vår träff.

Hälsogruppmöte

395 kr per person


(inkl. fika)


Digitalt möte:

295 kr per person

Jag anordnar gruppträffar där vi samlas i en liten grupp och pratar om hälsa under 2,5 timmar. Vi går igenom kost, fysisk aktivitet, stress, sömn och annat som kan påverka vår hälsa.


Mötet börjar med att jag håller en föreläsning samt ger praktiska tips, därefter tar vi upp era frågor och diskussioner. Innan mötet får ni möjlighet att maila två frågor per person till mig som ni skulle vilja få besvarade vilka vi sedan tar upp på mötet


Träffen sker vanligtvis i mina lokaler, alternativt att ni som kompisar samlar ihop ett gäng och vi träffas hemma hos någon av er (om ni bor i närheten av Göteborg). Ett hälso-home party helt enkelt. Bor ni inom Göteborg eller Härryda kommun tillkommer ingen extra kostnad för min resa. Bor ni dock längre bort tillkommer en reseavgift. 


Pris: 395 kr inkl. fika med örteer och hembakad kaka

Tid: 2,5 timmar

Var: Centrala Mölnlycke 


Nästa möte:

Fler möten hålls vintern 2022

Hör av dig om du är intresserad av att delta i ett möte men dessa datum inte passar. Extra tillfällen kan anordnas om intresset finns. 


Bokningsvillkor

Du kan avboka och få pengarna tillbaka fram till en vecka före din bokade träff. Sker avbokningar på grund av sjukdom eller annat därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life.

många oranga ringblommor, calendula officinalis, står i grupp i rabatt. De sträcker sig mot solen en solig dag med sina gröna blad och oranga blomblad.

Du kan betala även detta gruppmöte med friskvårdsbidrag:

epassi friskvård, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte

Örtkurs - Örtvandring

395 kr per person 


(inkl. fika och hemmagjord kaka med säsongens växter)

Under en örtvandring letar vi efter vilda ätbara växter och pratar om hur de kan användas. Ofta ligger fokus på dessa läkeväxter inom läkande och behandlande men det finns otaliga växter som används främst för deras stärkande effekter på vår hälsa. Växter är komplexa och agerar holistiskt: hälsostärkande, förebyggande och behandlande. Vi går en långsam promenad och pratar om de växter vi hittar helt enkelt och vad de kan bidra med :) inte heller går vi särkilt långt eftersom det kryllar av växter nedanför våra fötter!


Vi går igenom hur växterna kan användas för att stärka våra kroppar, få extra näring, vad man bör tänka på när man plockar och samlar växter, hur man tar tillvara på dem och rent allmänt om herbalism. Vad innebär denna gamla tradition och hur kan vi koppla den samman med vetenskapen och dagens kunskap? Vi går igenom varje enskild växt vi finner och hur de kan användas.


Träffen avslutas med att dricka smakrika örtteer med flera av de växter vi hittat under vandringen. Dessutom äter vi hembakad kaka med säsongens växter.


Träffen hålls utanför Sjövillan i natursköna Råda Säteri Mölnlycke. Vi är utomhus under hela träffen så klä er efter väder! Ett mycket trevligt sätt att lära sig mer om läkeväxter/örter :)  


Pris: 395 kr, inkl. fika med örteer och hembakad kaka

Tid: 2,5 timmar

Var: Utanför Sjövillan, Råda Säteri i Mölnlycke

 

Datum 2022:

Nu är örtvandringarna slut för i år och återkommer till våren 2023 igen. Se kurser nedan för hösten och vinterns utbud av örtkurser inomhus.


Hör av dig om du är intresserad av att delta i ett möte men dessa datum inte passar. Extra tillfällen kan anordnas om intresset finns. 


Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Örtkurs - Gör dina egna örtprodukter

895 kr per person


(inkl. produkter att ta med hem, örteer och hembakad kaka med säsongens växter)

Detta är en praktiskt lagd kurs där du får lära dig att göra egna produkter med örter. Du får dessutom med dig 3 produkter hem!

 

Örter, växter, läkeväxter, medicinalväxter, kärt barn har många namn men vi dagligt tal är de alla synonymer för samma växter; alla ätbara växter som på något sätt påverkar våra kroppar. I princip alla växter med andra ord.

 

Under träffen pratar vi om örtkunskap, hur växter kan användas samt vad som är fördelarna med att använda växter invärtes likväl som utvärtes. Vi går igenom vilka produkter vi enkelt kan göra hemma själv, med vilka växter samt när de kan användas. Därefter gör vi flertalet produkter, varav du får med dig följande hem:

- ringblomsolja

- ringblomsalva som du doftsätter själv med eteriska oljor 

- tinktur gjort på vinäger med örter som du själv väljer


Vi kommer också att göra örtte, och undersöka vad skillnaden är på ett örtte och en örtinfusion. Hur länge bör örter egentligen dra för att få medicinal verkan? Samt hur mycket ska man använda? Vi kommer att blanda, smaka och diskutera.

 

Produkterna vi använder är ekologiska, eftersom det inte enbart är bättre för oss utan även för naturen. För mig finns det inga alternativ när vi gör ”naturliga produkter”.  

 

Meddela mig om du är vegan eller har allergier, så att du får rätt produkter.

 

Pris: 895 kr  inkl. 3 produkter att ta med hem samt fika med örteer och hembakad kaka

Tid: 3 timmar

Var: Centrala Mölnlycke

 

Datum:

Onsdag 25 januari kl. 17.30-20.30 - FULLBOKAD

Torsdag 8 mars kl. 17.30-20.30


Hör av dig om du är intresserad av att delta i ett möte men dessa datum inte passar. Extra tillfällen kan anordnas om intresset finns. 


Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life.

Örtkurs - Örtkunskap och att använda örter i vardagen

345 kr per person


(inkl. fika med örteer och hembakad kaka)

Under denna örtträff pratar om vi örtkunskap; gamla och nya traditioner. Vad innebär egentligen örtkunskap, eller herbalism som jag gillar att kalla det, och hur kan vi inkorporera det i vår vardag?

 

Vi pratar om hur vi kan se på växter och oss själva ur ett holistiskt perspektiv; hälsofrämjande, förebyggande och behandlande. Samt hur herbalismen praktiseras i resten av världen. Du lär dig bland annat om hur växter kan användas, hur de fungerar och när du ska använda vilken ört. Varför till exempel ingefärshot absolut inte är rätt för alla typer av personligheter och när du bör och inte bör använda den.

 

Vi går också igenom ”energetics” vilket slarvigt översatt är växters, individers och tillstånds egenskaper och hur kunskapen om dem kan vara avgörande för huruvida en växt ”fungerar” eller inte.

 

Riktar sig till dig som är nybörjare eller som redan har en del kunskap och vill fördjupa den. Det är en träff fullspäckad med information om växter och örtkunskap. Och möjlighet för dig att ställa frågor.

 

Under träffen smakar och testar vi diverse örteer och örtinfusioner (samt pratar om vad skillnaden är dem emellan). Det bjuds även på hembakad kaka med säsongens växter :) 

 

Pris: 345 kr, inkl. fika med örte och hembakad kaka

Tid: 2 timmar

Plats: Vita Villan, Centrala Mölnlycke


Datum: 

Onsdag 22 februari kl. 18.00-20.00

Torsdag 23 mars kl. 18.00-20.00

Hör av dig om du är intresserad av att delta i ett möte men dessa datum inte passar. Extra tillfällen kan anordnas om intresset finns. 


Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Kakaoceremoni

med extra örter

595 kr per person


(inkl. kakaodryck med extra örter samt lättare snacks efteråt tillsammans med örtte)

Erbjudande:

445 för hjärtöppnande


495 kr för breathwork


under janurai och februari!


Välkommen på kakoaceremoni där jag och Annika från SensiVeda håller  ceremonier med olika teman. Gemensamt för dem alla är att vi dricker ceremoniell kakao, landar tillsammans genom enkla övningar i meditation och öppnar upp för allt det spännande kakaon har att erbjuda inom oss. 


Kakaon är en kraftfull läkeväxt som har "hjärtöppnande" och upplyftande egenskaper. Vill du läsa mer om alla de ämnen kakaon innehåller finns det en ingående artikel på bloggen. Vi sötar kakaon varsamt med honung (från min och min mans biodlingar). 


Varje kakaodryck kommer även innehålla andra örter specifikt för just det tillfället, alltså de olika teman. Se mer info nedan för varje enskilt tillfälle.


Teman på ceremonierna (se datum längre ner):

Rörelse & musik - under denna kakaoceremoni kommer fokus ligga på att öppna upp oss själva genom rörelse och musik. Vi kommer att ha frigörande dans (vilket är en individuell upplevelse), göra enkla ljud och lyssna på musik.

Örter för detta tillfälle tillsammas med kakaon: örter som ökar cirkulationen bl.a.

Breathwork - Denna session är 1 timma längre än de andra. Efter att vi druckit kakaon gör vi breathwork - en andningsteknik - som tar oss djupt in i oss själva och kan utlösa många känslor. En kraftfull andningsteknik med potenta öppningsmöjligheter som kan läka gamla trauman och sår. För mer info om breathwork läs här.

Örter för detta tillfälle tillsammas med kakaon: framförallt örter för det respiratoriska och -nervsystemet.

Hjärtöppnande, kom i kontakt med dig själv (och andra) -  Det här är en session där intention är att öppna upp oss än djupare både till oss själva (och andra). Vi kommer att göra övningar enskilt men också tillsammans. Till syvene och sist är det alltid en enskild upplevelse men vi kan också hjälpa varandra att komma djupare och skifta fokus, framförallt fysiskt snarare än att vi ska behöva dela i ord. Exempelvis att vi står i ring och håller varandra i händerna, med slutna ögon. Eller sitter rygg mot rygg och känner varandras värme samt energi. 

Örter för detta tillfälle tillsammas med kakaon: örter som hjälper oss att "öppna hjärtat" än mer och connecta med oss själva samt andra. 


Pris: 595 kr - Erbjudande: 445 eller 495 kr för janurai och februari!
Tid: 2-3 timmar

Plats: Vita Villan, centrala Mölnlycke


Datum:

Torsdag 26 januari kl. 17.30-20.30 - Fokus: Breathwork -  nu 495 kr - FULLBOKAD


Torsdag 2 februari kl. 17.30-20.30 - Fokus: Breathwork - nu 495 kr

Onsdagen 8 februari kl. 18.00-20.00 - Fokus: Hjärtöppnande, kom i kontakt med dig själv - nu 445 kr


Samarbete mellan Karolines Way of Life och SensiVeda

 

Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life eller  SensiVeda.