Tjänster och priser
epassi friskvård, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte
Friskvård Actiway, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte

Way Of Lifes tjänster

Jag har flertalet upplägg för hälsorådgivning och skriver dessutom en blogg med artiklar och tips om hur du kan leva ett mer hälsosamt liv.

På tisdagar finns jag på Vasaplatsen  i centrala Göteborg. Resterande dagar håller jag samtal och har möten i natursköna Råda Säteri i Mölnlycke. Där finns också möjligheten att ta en härlig promenad vid sjön. 

Flätad korg av trä på en altan av trä fylld med blommor av rödklöver. Brevdvid korgen syns kvinnas fötter med en tatuering på foten och benet. Kvinnan tar bilden ovanfrån

Zoom

Om du inte kan ta dig till Göteborg eller Mölnlycke kan vi anordna en digital hälsorådgivning med Zoom. Det är lätt att ladda ner och använda både på datorn samt mobilen. Det ultimata är ju att mötas personligen men det är inte alltid möjligt med dagens restriktioner varpå ett digitalt möte är ett bra alternativ. Det blir inte bra för någon under denna galna tid att skjuta upp på att förbättra sin hälsa. Maila eller ring vid intresse

Digitalt möte

Vad jag erbjuder

Hälsorådgivning 


Kostrådgivning 


Hälsogruppmöte


Konsultation idrottsnutrition


Örtträffar med örtvandring


Ny kurs! Mindfulness med örtvandring


Läs vidare:

Individuell hälsorådgivning


(inkl. kostrådgivning)

Första mötet 90 min - 1000 kr


60 min - 785 kr

30 min - 450 kr


Paketpris: 3 gånger - 2370 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)

Jag erbjuder hälsorådgivning, inklusive kostrådgivning, där vi tillsammans sätter realistiska mål  individuellt anpassat för att du ska kunna uppnå en hälsosammare livsstil. Inga redan satta kostscheman eller program. Du är den som ska genomföra förändringarna och behöver därför vara högst involverad i besluten om vad som fungerar i just ditt liv. Jag guidar jag dig till vad som kan vara faktorer som behöver ändras, hur de förändringarna kan se ut och ske samt hur du genom delmål kan nå dina huvudmål. 

 

Under en hälsokonsultation kommer vi att gå igenom alla delar av hälsa; kost, fysisk aktivitet, sömn, stress och så vidare. Var vi behöver lägga mest tyngdpunkt är individuellt för varje person. Jag anser att alla delar behöver prioriteras eftersom allt hänger ihop. Det är min uppgift och mitt mål att belysa dessa och att vi tillsammans hittar lösningar för att komma framåt.


Innan mötet skickar jag ett formulär till dig angående vad du vill uppnå samt ditt nuvarande hälsotillstånd. Här finns frågor rörande din nuvarande kost, fysisk aktivitet, sömn, stress, socialt liv samt andra punkter. Den vill jag att du fyller i innan du kommer till mig och skickar tillbaka, så att jag har möjlighet att gå igenom det innan vårt första möte. På så sätt kan vi vara så effektiva som möjligt under vår träff.

Kostrådgivning

Första mötet 90 min - 1000 kr


60 min - 785 kr

30 min - 450 kr


Paketpris: 3 gånger - 2370 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)

Kostrådgivning där vi går igenom din kost, vanor, funderingar och förbättringsmöjligheter. Du får inga redan färdigt satta scheman utan tillsammans finner vi lösningar som passar dig, i ditt liv. Kosten är viktig för din hälsa men den är inte allt, så fundera på om du bör ha en hälsorådgivning istället. Vissa behöver dock mestadels hjälp med kosten och vi kan istället enbart fokusera på den under samtalet. 


Innan vi träffas skickar jag ett formulär till dig angående vad du vill uppnå samt din nuvarande kosthållning. Den vill jag att du fyller i innan du kommer till mig och skickar tillbaka, så att jag har möjlighet att gå igenom det innan vårt första möte. På så sätt kan vi vara så effektiva som möjligt under vår träff.

Hälsogruppmöte

450 kr per person


Digitalt möte:

350 kr per person

Jag anordnar gruppträffar där vi samlas runt 8 personer och pratar om hälsa under 2,5 timmar. Vi går igenom kost, fysisk aktivtet, stress, sömn och annat som kan påverka vår hälsa. Det börjar med att jag håller en föreläsning samt ger praktiska tips, därefter tar vi upp era frågor och diskussioner. Innan mötet mailar ni två frågor per person till mig som ni skulle vilja få besvarade vilka vi sedan tar upp på mötet. Träffen sker vanligtvis i mina lokaler, alternativt att ni som kompisar samlar ihop ett gäng och vi träffas hemma hos någon av er (om ni bor i närheten av Göteborg). Ett hälso-home party helt enkelt. Bor ni inom Göteborg eller Härryda kommun tillkommer ingen extra kostnad för min resa. Bor ni dock längre bort tillkommer en reseavgift. 


Under de restriktionerna som nu råder ser mötena annorlunda ut. Fr.o.m. maj anordnas träffarna utomhus vid Råda Säteri i Mölnlycke. Vi träffas då ca 6-8 personer vid natursköna Sjövillan med gott om avstånd:


Tors 26 Aug kl 16.30-19.00


Tis 14 sep kl 16.30-19.00

Hör av dig om du är intresserad av att delta i ett möte men dessa datum inte passar. Extra tillfällen kan anordnas om intresset finns. 

många oranga ringblommor, calendula officinalis, står i grupp i rabatt. De sträcker sig mot solen en solig dag med sina gröna blad och oranga blomblad.

Du kan betala detta gruppmötet med frsikvårdsbidrag:

Friskvård Actiway, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte
epassi friskvård, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte

Konsultation idrottsnutrition

90 min - 1000 kr

60 min - 785 kr

30 min - 450 kr


Paketpris: 3 gånger á 60 min

- 2165 kr

Under en konsultation går vi igenom din träning och hur du genom din kost kan öka prestationen samt din hälsa. Varje träningsform ser olika ut och därmed kommer kostupplägget att varier. Du kommer att få tips på vilken kost som bäst passar dig som individ samt din idrott, och om det finns eventuella kosttillskott som kan hjälpa. Eftersom kosten inte är det enda som påverkar prestationen kommer vi även belysa andra faktorer som kan ligga till grund för en ökad eller minskad insats inom din idrott.      

Örtträff / Örtvandring

450 kr per person

Under örträffarna möts vi och pratar om vilda ätabara växter och örter, framförallt ur ett hälsofrämjande perspektiv. Ofta ligger fokus på dessa läkeväxter just inom läkande och behandlande men det finns otaliga växter som används främst för deras stärkande effekter på vår hälsa.


Den delan av året då det växter som mest kommer örtträffen inkludera en örtvandring, där vi letar efter ätbara växter. Under träffen diskuterar vi dessa, hur vi kan använda växterna för att stärka våra kroppar, få extra näring, vad man bör tänka på när man plockar och samlar växter, hur man tar tillvara på dem och rent allmänt pratar om herbalism. Vad innebär denna gamla traditon och hur kan vi koppla den samman med vetenskapen och dagens kunskap? Vilka växter passa dig som individ och vilka bör du eventuellt undvika? Självklart faller många växter in i flera kategorier: hälsofrämjande, förebyggande och läkande.


Vi kommer dessutom att brygga smakrika örtteer, med de växter vi hittat och tillsammans med andra. Hur smakar och känns örterna enskilt? Och mixade tillsammans? Träffen hålls vid Sjövillan i natursköna Råda Säteri Mölnlycke och med högst 8 deltagare (mig inkluderad). Vi träffas utomhus under 3 timmar, så klä er därför efter väder. Ett mycket trevligt sätt att lära sig mer om läkeväxter/örter :)  


Under de restriktionerna som nu råder träffas vi max 8 personer vid natursköna Sjövillan på Råda Säteri i Mölnlycke, med gott om avstånd:


Mån 23 Aug kl 17.00-19.30

Tors 2 Sep kl 16.30-19.00

Hör av dig om du är intresserad av att delta i ett möte men dessa datum inte passar. Extra tillfällen kan anordnas om intresset finns. 


Bokningsvillkor

Du kan avboka och få pengarna tillbaka fram till en vecka före din bokade träff. Därefter går det bra att boka om till en annan kurs. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Mindfulness & Örtvandring

450 kr per person


(inkl. fika och hemmagjord kaka med säsongens växter)

Vill du kombinera mindfulness i naturen med att lära dig mer om ätbara vilda växter?

Följ med mig och Sensiveda på en vandring i den vackra skogen vid Råda säteri i Mölnlycke. Vi kommer att gå långsamt i delvis kuperad terräng. Under vandringen blandar vi mindfulnessövningar med att lära känna växterna runt omkring oss, och hur de kan användas ur ett hälsostärkande och läkande syfte. Under vandringen kommer du att främst att gå i tystnad och träna på att använda dina sinnen för att släppa tankarna och landa i nuet.

 

Vi kommer även stanna till på ställen och göra övningar som hjälper oss ta in naturens läkande krafter ytterligare. Forskning visar att naturen har en mängd positiva effekter på oss människor såsom minskad stress, bättre psykisk hälsa, stärkt immunförsvar och ökad kreativitet. Under vandringen stannar vi dessutom vid en vacker plats där ni får smaka örtteer och hemmagjord kaka med säsongens växter (inkluderat i priset).


För vem? Aktiviteten passar alla oavsett förkunskaper inom mindfulness, meditation eller örtkunskap. Alla övningar vi gör utgår från dig själv.

Max 10 deltagare.
Var: Råda Säteri, Mölnlycke. Vi träffas vid informationsskylten på stora parkeringen mellan huvudbyggnaden och ridskolan.
När: Sön 29 aug kl 15.00-18.00

          Sön 5 sep kl 15.00-18.00


Klä dig efter väder!


Samarbete mellan Karolines Way of Life och SensiVeda Hälsoutveckling


Bokning sker till Karolines way of life genom att maila eller ringa


Bokningsvillkor

Du kan avboka och få pengarna tillbaka fram till en vecka före din bokade vandring. Därefter går det bra att boka om till en annan kurs. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos antingen SensiVeda eller Karolines Way of Life