Tjänster och priser

NU 25% RABATT PÅ ALLA ONLINEKURSER INOM ÖRTKUNSKAP!

Fram till 20 dec.

Använd koden DEC2023

epassi friskvård, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte

Way Of Lifes tjänster

Karolines Way of Life erbjuder flertalet örtkurser (inkl. onlinekurser) där du lär dig om läkeväxter. 

Samt olika upplägg för hälso- & kostrådgivning och dessutom har jag en hälso- & örtblogg med artiklar och tips om hur du kan leva ett mer hälsosamt liv.

Mig finner du i "Vita Villan" i centrala Mölnlycke, bara ett stenkast från Göteborg (ca 10 min bil- eller bussresa).


  Örtvandringarna hålls framförallt runt natursköna Råda Säteri i Mölnlycke. 

Karoline Karttunen ler och håller korg med färska vilda och odlade blommor, grönska i bakgrunden

Örtkurser Jan 2024


Tors 18 jan

Örtkurser Feb 2024


Mån 26 feb

Fler datum kommer - hör av dig vid intresse av någon specifik kurs


Vad jag erbjuder

Klicka på tjänsten för mer info samt för bokning

Örtkurser & Örtutbildningar

Onlinekurser - Örtkurser Örtkunskap

Nu 25% rabatt på alla onlinekurser - fram till 20 dec!

Ladda ner häftet "5 tips på hur du enkelt kan komma igång med örter i vardagen"

- innehåller också 10 örter som du kan använda för att stärka din hälsa, samt tips på hur de kan användas.

Häftet kommer till din mail 

 
 

Genom att ladda ner häftet godkänner du att Way of Life skickar nyhetsbrev med erbjudanden och information om örter och hälsa. Du kan avsluta din prenumeration när som helst.

Digitalt möte eller telefonsamtal

Om du inte kan ta dig till Mölnlycke kan vi anordna en digital hälsorådgivning eller via telefonen. Det ultimata är ju att mötas personligen men det är inte alltid möjligt varpå ett digitalt möte är ett fint alternativ. Det blir inte bra för någon att skjuta upp på att förbättra sin hälsa. Maila eller ring vid intresse.

Individuell hälsorådgivning


(inkl. kostrådgivning)

Första mötet 90 min - 1095 kr


60 min - 895 kr

30 min - 545 kr


Paketpris: 3 gånger - 2645 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)


Känns det svårt att få ihop din hälsa? Och att veta vilka råd du ska lyssna på? Det är allt för många som påbörjar en period med motivation om att börja stärka hälsan, äta bättre, röra sig mer men för att sedan bara falla som en korthus ett kort tag efteråt.


Vi alla behöver hjälp emellanåt. Hjälp att sätta konkreta och realistiska mål över hur du faktiskt kan stärka din hälsa, utan att hoppa på diettrender och skapa mer ångest än inspiration. Hälsa är många aspekter, inte enbart mat, träning och stress som vi så lätt fokuserar på.

Under en hälsokonsultation går vi igenom alla delar av hälsa; kost, fysisk aktivitet, sömn, stress, psykiskt mående, krav och så vidare. Var vi behöver lägga mest tyngdpunkt är helt individuellt. Det är min uppgift och mitt mål att belysa dessa och att vi tillsammans hittar lösningar för att komma framåt.


Eftersom jag också är örtkännare finns möjligheten för dig att få rådgivning gällande hälsostärkande örter som kan hjälpa dig att nå dina mål. Det är dock självklart helt valfritt. Du får då efter vårt samtal en sammanställning med örter som är speciellt sammansatta just för dig och dina hälsomål. 


I priset ingår förutom själva samtalet en sammanställning efteråt över det vi talat om, mål samt sammansatta örter specifikt för dig om så önskas. 

Kostrådgivning

Första mötet 90 min - 1095 kr


60 min - 895 kr

30 min - 545 kr


Paketpris: 3 gånger - 2645 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)

Har du testat många dieter och koster för att stärka din hälsa eller gå ner i vikt kanske? Alla dessa kostråd som vi idag överöses av, vilka ska du lyssna på? Vilka funkar?


Om du känner att det specifikt är kosten du behöver hjälp med finns möjligheten att helt fokusera just på det under hela vårt möte, istället för en hälsorådgivning där vi ser på fler delar.


Under en kostrådgivning benar vi upp just allt detta och hittar lösningar som passar dig långsiktigt, utan förbud eller kortsiktiga mål. Vi måste hitta det som passar dig i ditt liv och samtidigt se vad det är i ditt liv du skulle må bäst av att förändra. Mitt fokus ligger oftast på vad vi just lägger till snarare än vad vi tar bort. Ett mycket trevligare fokus enligt min mening.


Vill du finns också möjligheten att få rådgivning om vilka örter vi kan använda för att stärka din hälsa. Dessa naturens potenta kreationer som bidrar med näring och andra verksamma ämnen för att stärka alla våra system. Växter såsom nässlor, maskrosor, myntor, rödklöver och citronmeliss exempelvis.


I priset ingår förutom själva samtalet en sammanställning över det vi talat om, mål samt sammansatta örter specifikt för dig om så önskas.

Örtkurs - Örtvandring

395 kr per person 


(inkl. fika och hemmagjord kaka med säsongens växter)

Vill du lära dig om vilka vilda växter du kan äta i naturen? Växter vi kan använda som mat, för att stärka hälsan och läka besvär. 


Örtvandringarna är ett praktiskt sätt att lära sig om örter då vi letar vilda ätliga växter som vi smakar och luktar på samt pratar om dess verksamma ämnen och näringsinnehåll. 


Ofta ligger fokus på dessa läkeväxter inom läkande och behandlande men det finns otaliga växter som används främst för deras stärkande effekter på vår hälsa. Växter är komplexa och agerar holistiskt: hälsostärkande, förebyggande och behandlande.


Under en örtvandting tar vi en långsam promenad och pratar om de växter vi hittar helt enkelt och vad de kan bidra med. Inte går vi särskilt långt eftersom det kryllar av växter nedanför våra fötter!


Vi går igenom hur växterna kan användas för att stärka våra kroppar, få extra näring, vad man bör tänka på när man plockar och samlar växter, hur man tar tillvara på dem och rent allmänt om örtkunskap. Vad innebär denna gamla tradition och hur kan vi koppla den samman med vetenskapen och dagens kunskap? Vi går igenom varje enskild växt vi finner och hur de kan användas.


Träffen avslutas med att dricka örtte på flera av de växter vi hittat under vandringen. Dessutom äter vi hembakad kaka med säsongens växter. Efteråt skickar jag ut ett örtdokument med de örterna vi har pratat om under vandringen, och ofta några till. 


Träffen hålls utanför Sjövillan i natursköna Råda Säteri Mölnlycke. Vi är utomhus under hela träffen så klä er efter väder!


Ett mycket trevligt sätt att lära sig mer om läkeväxter/örter :) Min mest populära örtkurs!


Pris: 395 kr, inkl. fika med örteer och hembakad kaka, samt örtdokument

Tid: 2 timmar

Var: Utanför Sjövillan, Råda Säteri i Mölnlycke

 

Datum 2023:

Välj mellan något av följande datum:

Nu är örtvandringara slut för 2023 och återkommer våren 2024 så fort naturen börjar spira igen (runt april/maj).

(Missa inte vårens tillfällen! Enligen mig klart de bästa. När allt är purfärskt och vi kan äta sådant vi bara några veckor senare inte kan, såsom spröda trädbladskott).


Hör av dig om du är intresserad av att delta i ett möte men dessa datum inte passar. Extra tillfällen kan anordnas om intresset finns, minst antal deltagare 6-8 personer. Eller om du vill anordna en egen träff tillsammans med en grupp. 


Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life.

Örtkurs - Gör dina egna örtprodukter

895 kr per person


(inkl. 3 produkter att ta med hem, sammanfattande häfte & fika med örteer samt hembakad kaka med säsongens växter)

Att lära dig göra egna örtprodukter kan vara just det som gör att du äntligen sätter igång med att använda örter. Eller utökar din kunskap om örter och hur du kan använda dem på fler sätt. För att stärka både det inre och yttre.


Genom att göra dina egna örtprodukter kan du:

 

 • Spara mängder av pengar på örtprodukter genom att göra dem själv
 • Ta makten i dina egna händer över din hälsa
 • Använda örter för att stärka hälsan samt lindra besvär
 • Börja använda örter på flertalet sätt i din vardag
 • Gå från kunskap till praktiskt görande och på så sätt fördjupa din kunskap om örter

 

Detta är en alltså praktisk kurs där du får lära dig att göra egna produkter med läkeväxter. Du får dessutom med dig 3 produkter hem!

 • Ringblomsolja
 • Ringbloms- och johannesörtssalva som du doftsätter själv med eteriska oljor 
 • Tinktur gjort på vinäger med örter som du själv väljer


Vi gör också örtte och undersöker vad skillnaden är på ett örtte och en örtinfusion. Hur länge bör örter egentligen dra för att få medicinal verkan? Samt hur mycket ska man använda? Vi kommer att blanda, smaka och diskutera.


Under träffen förklarar jag dessutom om örterna vi gör produkterna på, hur de kan användas samt vad som är fördelarna med att använda växter invärtes likväl som utvärtes. Vi går igenom vilka produkter vi enkelt kan göra hemma själv, med vilka växter samt när de kan användas.


Som vanligt avslutas kursen med fika på hembakad kaka med säsongens växter och örtter :) För detta tillfället gör jag 3 olika teer som vi smakar på och jag förklarar när vardera te passar som bäst.


Produkterna vi använder är ekologiska, eftersom det inte enbart är bättre för oss utan även för naturen. För mig finns det inga alternativ när vi gör ”naturliga produkter”.  

 

Meddela mig om du är vegan eller har allergier, så att du får rätt produkter.

 

Pris: 895 kr  inkl. 3 produkter att ta med hem, fika med 3 örteer och hembakad kaka samt örthäfte med sammafattning av kursen.

Tid: 3 timmar

Var: Vita villan, Granviksliden 2, Centrala Mölnlycke

 

Datum våren 2024:

Endast 2 tillfällen under våren (sedan först igen till hösten)

Måndag 26 feb kl. 17.30-20.30

Torsdag 28 mars kl. 17.30-20.30

Du kan också boka in ett eget tillfälle tillsammans med minst 3 andra. Allså minimum 4 personer. Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life.

Örtkurs - Örtkunskap och att använda örter i vardagen

345 kr per person


(inkl. fika med örteer och hembakad kaka)

Är du nyfiken på att börja använda örter för att stärka din hälsa på ett naturligt sätt men är lite osäker på hur? Och vilka du ska använda.


Eller du kanske redan kan en del om örter men inte säker på hur tar du nästa steg? Och helt enkelt vill lära dig mer.


Mer om hur du väljer rätt ört och får till det – så att du faktiskt får effekt. Både på att stärka hälsan och för att lindra besvär när det behövs.


Det kan vara svårt att sätta igång eller bredda sin kunskap om örter på egen hand. Så lät mig hjälpa dig med just det. Under denna kurs berättar jag hur du bör tänka när du väljer rätt ört för just dig. Vilka som passar och vilka som kanske inte gör det. Samt när de bör användas.


Kunskap som är av nytta vare sig du är nybörjare eller redan kan en del om örter. Under träffen går vi bland annat igenom ”energetics” – örters egenskaper, vilket är ett system som används för att underlätta att hitta rätt ört vid rätt tillfälle (kolla också in min onlinekurs där vi går in på energetics mer djupgående). När du förstår det systemet kommer du få många aha-upplevelser! Och definitivt gå ifrån kursen med nya, enklare sätt att se på läkeväxter.


Vi går även igenom konkreta anledningar till varför örter är så viktiga för hälsan, deras beståndsdelar och vad de gör i våra kroppar som stärker de kroppsliga systemen och motverkar våra vanliga folksjukdomar.

Under träffen smakar och testar vi diverse örtteer och örtinfusioner för att förstå de egenskaper hos örterna som jag pratar om. Och som alltid avslutas träffen med örtte och hembakad kaka med säsongens växter :) 

 

Riktar sig alltså till dig som är nybörjare eller du som redan har en del kunskap och vill fördjupa den. Det är en träff fullspäckad med information om växter och örtkunskap, och möjlighet för dig att ställa frågor.


Pris: 345 kr, inkl. fika med örte och hembakad kaka

Tid: 2 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, Centrala Mölnlycke


Datum våren 2024:

Endast 2 tillfällen under våren

Tisdag 5 mars kl. 18.00-20.00

Tisdag 9 april kl. 18.00-20.00


Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Workshop örtkunskap- Håll dig frisk i vinter

- örter mot och vid infektioner

995 kr per person


(inkl. 3 produkter att ta med hem, sammanfattande häfte & fika med örteer samt kaka med säsongens växter )

Kommer snart också som workshop online! Läs mer

Skriv upp dig på väntlista för att inte missa lanseringsersbjudande

Trött på vabruari eller återkommande virusinfektioner under framförallt vintern? Infektioner i form av exempelvis förkylning, feber och influensa drabbar oss alla. Men det är så många av dessa vi kan motverka med hjälp av läkeväxter, eller lindra om sjukdomen ändock bryter ut.

 

Många örter hjälper nämligen exempelvis vårt immunförsvar, kan lösa slem eller bidrar med andra ämnen vilka stärker kroppen som därmed har bättre motstånd mot inkräktande patogener.

 

Det finns örter för alla symtom; rethosta, slemhosta, feber, snor, illamående, diarréer och så vidare. Och mängder av spännande sätt vi kan tillreda örterna på för att de ska smaka gott och göra väl.

 

Kom på workshop och lär dig vilka örter du bör använda när för att hålla dig frisk under vinter! Och hur du gör egna produkter för dig och din familj eller vänner.

 

Vi kommer att göra följande produkter:

 • Fläderbärssirap
 • Echinacea-tinktur med glycerin
 • Fire-cider (”eld-cider”)
 • Te på diverse örter som är hjälpsamma under infektion

 

Självklart får du med dig produkterna som görs hem efter kursen. Du får alltså med dig hem:

 • Fläderbärssirap

En extraktion på fläderbär, där bären sjuds tillsammans med andra örter i vatten, och honung läggs sedan ner för att konservera samt agera lindrande. Fläderbär bland annat ökar immunförsvarets aktivitet och är därför bra både vid första symtomen för att motverka, samt under hela sjukdomsförloppet om sjukdomen ändå bryter ut.

 • Tinktur på Echinacea

Echinacea används för att göra ett örtextrakt tillsammans med glycerin och vatten, vilket lämpar sig för barn eller andra som inte vill använda alkohol (det substrat som oftast används för tinkturer). Även denna växt aktiverar delar av immunförsvaret och är mycket effektiv vid första symtomen på en infektion.

 • Fire-cider

En extraktion av flertalet vanliga örter, kryddor och växter vi använder i köket. Potent att använda regelbundet under vintern som förebyggande mot infektioner, likväl som när vi börjar känna oss krassliga.

 

Pris: 995 kr, inklusive 3 produkter att med med dig hem, sammanfattande häfte & fika med örtteer samt hembakad kaka med säsongens växter. 

Tid: 2,5 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, Centrala Mölnlycke


Datum 2024:

Tors 18 Jan kl. 18.00-20.30

Endast ett fåtal platser per tillfälle


Du kan även boka in ett eget tillfälle tillsammans med minst 3 andra. Allså minimum 4 personer.


Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Kakaoceremoni

med extra örter & breathwork

445- 545 kr per person


(inkl. kakaodryck med extra örter samt lättare snacks efteråt tillsammans med örtte)

Välkommen på kakoaceremoni där jag och Annika från SensiVeda håller  ceremonier med olika teman. Gemensamt för dem alla är att vi dricker ceremoniell kakao, landar tillsammans genom enkla övningar i meditation och öppnar upp för allt det spännande kakaon har att erbjuda inom oss. 


Kakaon är en kraftfull läkeväxt som har "hjärtöppnande" och upplyftande egenskaper. Vill du läsa mer om alla de ämnen kakaon innehåller finns det en ingående artikel på bloggen. Vi sötar kakaon varsamt med honung (från min och min mans biodlingar). 


Varje kakaodryck kommer även innehålla andra örter specifikt för just det tillfället, alltså de olika teman. Se mer info nedan för varje enskilt tillfälle.


Teman på ceremonierna (se datum längre ner):

Rörelse & musik - under denna kakaoceremoni kommer fokus ligga på att öppna upp oss själva genom rörelse och musik. Vi kommer att ha frigörande dans (vilket är en individuell upplevelse), göra enkla ljud och lyssna på musik.

Örter för detta tillfälle tillsammas med kakaon: örter som ökar cirkulationen bl.a.

Breathwork - Denna session är 1 timma längre än de andra. Efter att vi druckit kakaon gör vi breathwork ("conscious connected breathwork"), en andningsteknik som tar oss djupt in i oss själva och kan utlösa många känslor. En kraftfull andningsteknik med potenta öppningsmöjligheter som kan läka gamla trauman och sår. För mer info om breathwork läs här.

Örter för detta tillfälle tillsammas med kakaon: framförallt örter för det respiratoriska och -nervsystemet.

Hjärtöppnande, kom i kontakt med dig själv (och andra) -  Det här är en session där intention är att öppna upp oss än djupare både till oss själva (och andra). Vi kommer att göra övningar enskilt men också tillsammans. Till syvene och sist är det alltid en enskild upplevelse men vi kan också hjälpa varandra att komma djupare och skifta fokus, framförallt fysiskt snarare än att vi ska behöva dela i ord. Exempelvis att vi står i ring och håller varandra i händerna, med slutna ögon. Eller sitter rygg mot rygg och känner varandras värme samt energi. 

Örter för detta tillfälle tillsammas med kakaon: örter som hjälper oss att "öppna hjärtat" än mer och connecta med oss själva samt andra. 


Pris: 445 - 545 kr
Tid: 2-3 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, centrala Mölnlycke


Datum 2023:

Sista tillfället för året har varit och vi ser fram emot 2-3 träffar under våren 2024 (med start i februari)! Maila om du vill skriva upp dig på väntlista. Platserna går relativt snabbt :)


Samarbete mellan Karolines Way of Life och SensiVeda

 

Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life eller  SensiVeda.

Föreläsningar 

om örter, hälsa & kost

från 250 kr

Jag håller även diverse föreläsningar om kost, hälsa och örter. Se nedan för mer mer info om specifika tillfällen. Håller jag i dem själv är det främst i min lokal i centrala Mölnlycke men jag lägger även här upp föreläsningar i samarbete med andra. 


Föreläsningar på gång: 


Om stress, hälsa och örter

En föreläsning om stress, hälsa, kost och örter. Fokuset kommer att ligga på vilka örter vi kan använda för att stärka hälsan och minska de skadliga effekter långvarig stress kan ha på oss. Vi går exempelvis igenom växter som direkt påverkar HPA-axeln, likväl växter som får oss att slappna av. Det finns många örter vi kan använda för att klara stressfulla tider bättre. Men kanske viktigast går vi igenom hur vår mentala inställning till stress kan vara avgörande för hur kroppen påverkas. 


Pris: 250 kr
Tid: 1 timma med möjlighet att stanna kvar efteråt för att ställa allmänna frågor och fika (eller fika under föreläsningen). Örtteer och kakor med växter finns att köpa på plats. 

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, centrala Mölnlycke


Datum:

För tillfället finns det inga föreläsningar inbokade, men håll utkik här, genom nyhetsbrevet och på sociala medier. Fler kommer efter sommaren!

 

Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på föreläsning eller kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life.

Temakväll

i Vita Villan Mölnlycke

295 kr

Jag och Annika från Sensiveda har under en längre tid sett att det finns ett stort behov och längtan efter att möta likasinnade. Men var hittar vi varandra? Vår tanke och ambition är skapa just en sådan mötesplats och samtidigt dela med oss av våra respektive kunskapsområden.  

 

Därför kommer vi börja med temakvällar där du i en mysig miljö får möta andra och ta del av våra kunskaper, praktiska övningar och inspiration, samt framförallt inspirera varandra.

 

Första temakvällen

”Lugna nervsystemet, andning, örter och kroppens visdom.”

Under kvällen leder vi olika övningar och meditationer för att landa i kroppen. Du får även lära dig om lugnande örter och hur de kan användas för att balansera nervsystemet. Kvällen avslutas med örtteer gjorda på några av växterna vi pratat om, och möjlighet att utbyta tankar med varandra.


Pris: 295 kr per tillfälle
Tid: 2,5 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, centrala Mölnlycke

 

Datum 2023:

Välj mellan något av följande datum:


Bokningsvillkor

Vid avbokningar får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life eller SensiVeda.