Om mig
Karoline Karttunen, Karolines way of life, hälsorådgivning

Om mig

Jag heter Karoline Karttunen, är 38 år och har en kandidatexamen inom kost- och hälsovetenskap från Göteborgs universitet. Vi har studerat lika mycket kost som dietistprogrammet men när de har lärt sig om sjukdom har vi lärt oss om hälsa. Utöver det har jag läst mer om träningslära, är herbalist samt företagsekonom. Min tanke om hälsa är att den är så mycket mer än enbart en av sina delar. Det är en komplex samverkan mellan alla aspekter och vi kan inte fokusera på enbart en del när vi vill uppnå en bättre hälsa. Men viktigast av allt: hälsa är inte att vara perfekt. 


Jag behandlar inte sjukdomar utan vi kommer tillsammans arbeta för att stärka din hälsa och bygga sunda vanor i livet. Har du några hälsoproblem kommer vi att stärka ditt allmänna motstånd mot sjukdom och därmed underlätta för kroppen att nå ett så bra hälsotillstånd som möjligt.

 

Jag är även herbalist/örtkännare och har en stark tro på naturens läkande kraft. Både genom maten och medicinen den ger (”låt maten bli din medicin”) men också hur läkande det är att vistas i naturen. Jag bor i skogen tillsammans med min familj (och härliga grannar) där vi odlar de mesta av våra grönsaker själva samt har höns, bin och katter. Vi odlar läkeväxter men framförallt är jag ute och samlar dem i naturen! Närheten till både skog och sjöar är det absolut bästa med att bo här. Jag är uppvuxen vid havet i Bohuslän men har i vuxen ålder insett att skogen är mitt element, mitt ställe. Har bott i många storstäder runtom i världen och hört folk säga att de "aldrig ska flytta från landet" när de väl flyttat ut från städerna. Nu fattar jag den grejen, jag kommer aldrig bo långt bort från skogen. 


Träning är en stor del av mitt liv men inte för att tävla eller konstant förbättra mina resultat, utan för att behålla min hälsa och må bra (och jag är nog lite beroende av alla härliga kickar hjärnan frisätter som belöning för rörelsen). Jag tränar på gym, gör yoga, promenerar (framförallt i skogen där jag bor), springer ibland, dansar (festivalande är det absolut bästa jag vet, och kommer aldrig sluta med det, tills jag stupar), poiar (en slags dans med bollar i snören) och annat roligt som erbjuds för tillfället. Just nu håller jag mestadels på med akrobatiska yogapositioner och vill stå på händerna mest hela tiden. 


Eftersom jag älskar att skriva och nörda in mig i ämnen driver jag även en blogg med artiklar om allt möjligt spännande som har med hälsa och örter att göra (nya blogginlägg varje fredagmorgon). Jag bodde i Kalifornien under 5 år och inspireras mycket av hur amerikanarna delar med sig av sin kunskap, hur nördiga de blir och hur de grottar i detaljer. Jag gillar det, och vill driva mitt företag och min blogg på samma sätt :)


Följ mig på Instagram

Följ mig på Facebook