Om mig
Karoline Karttunen från Karolines way of Life håller blommor av jordreva framför ansiktet. Hon tittar åt sidan och ler. Grönt

Om mig

Är du precis som jag trött på att samhället fokuserar allt för mycket kring sjukdom? Med min kandidatexamen inom kost- och hälsovetenskap brinner jag starkt för att ändra just detta.


Mer fokus måste hamna på hälsan och vad vi kan göra för att stärka den. Hos dig som individ (vilket jag gör genom personlig rådgivning) samt rent allmänt ute i samhället (vilket jag gör genom bloggen, mina kurser i Mölnlycke samt onlinekurs).


Min tanke om hälsa är att den är så mycket mer än enbart en av sina delar. Det är en komplex samverkan mellan alla aspekter och vi kan inte fokusera på enbart en del när vi vill uppnå en bättre hälsa. Men viktigast av allt: hälsa är inte att vara perfekt. 


Som örtkännare/herbalist har jag en stark tro på naturens läkande kraft. Både genom maten och medicinen den ger (”låt maten bli din medicin”) men också hur läkande det är att vistas i naturen.


Jag bor i skogen tillsammans med min familj (och härliga grannar) där vi odlar de mesta av våra grönsaker själva samt har höns, bin och katter. Vi odlar läkeväxter men framförallt är jag ute och samlar dem i naturen! Jag är mycket mer en "forager"/plocka-i-naturen än vad jag är odlare. Närheten till både skog och sjöar är det absolut bästa med att bo här.


Jag är uppvuxen vid havet i Bohuslän men har i vuxen ålder insett att skogen är mitt element, mitt ställe. Har bott i många storstäder runtom i världen och hört folk säga att de "aldrig ska flytta från landet" när de väl flyttat ut från städerna. Nu fattar jag den grejen, jag kommer aldrig bo långt bort från skogen igen. Blåbärsäsongen är som mitt spirituella mecca!


Eftersom jag älskar att skriva och nörda ner mig i ämnen driver jag även en blogg med artiklar om allt möjligt spännande som har med hälsa och örter att göra. Jag bodde i Kalifornien under 5 år och inspireras mycket av hur amerikanarna delar med sig av sin kunskap, hur nördiga de blir och hur de grottar ner i detaljer. Jag gillar det, och vill driva mitt företag och min blogg på samma sätt :)


Skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet så får du regelbundet juicy och matnyttig information skickat till din mail om örter, kost och hälsa, samt erbjudanden kring mina tjänster (genom att ladda ner gratis örthäfte om du scrollar ner på denna sidan).


Välkommen till min hälso- och örtvärld!

Ladda ner häftet "5 tips på hur du enkelt kan komma igång med örter i vardagen"

- innehåller också 10 örter som du kan använda för att stärka din hälsa, samt tips på hur de kan användas.

Häftet kommer till din mail 

 
 

Genom att ladda ner häftet godkänner du att Way of Life skickar nyhetsbrev med erbjudanden och information om örter och hälsa. Du kan avsluta din prenumeration när som helst.

Följ Way of Life på Instagram

Följ Way of Life på Facebook